Behandlinger

Våre behandlingstyper

 

MASSASJETYPENE    LITT UTDYPENDE FORKLARING

Avspenningsmassasje  – Velværemassasje – Aromamassasje  – Klassisk massasje   1 time
Avspenningsmassasjen er en invitasjon til å slappe helt av og oppleve din kropp i dyp hvile. Du får en hel kroppsmassasje med velduftende planteoljer. Dette er en helhetlig behandling der vi benytter myke, lange, rolige strøk for å få hele kroppen til å slappe fullstendig av. Vi strekker litt i armer og ben, beveger i leddene, rister løs, trykker og knar i muskler og bindevev.  Vi går litt inn i stive og vonde muskelgrupper, men på en forholdsvis mild måte. Vi kombinerer teknikker fra klassisk massasje, energibalansering, leddfrigjøring, triggerpunkt og soneterapi.  Massasjeformen er fin for den som ønsker en ren velværemassasje, men er også en meget god behandling for den som trenger å få løst opp i spente og smertefulle muskler.
I aromaterapi er det de eteriske planteoljene som skal påvirke forskjellige tilstander og lidelser. Vårt tilbud på dette området kaller vi aromamassasje. Hovedvekten ligger på massasjen, men vi benytter et begrenset utvalg av aromaoljer for å øke effekten av massasjebehandlingen. Vi tilpasser alltid behandlingen til ditt behov.  Det er den klassiske svenske massasjen som danner grunnlaget for utviklingen av de fleste vestlige massasjemetoder i moderne tid. Massasjen består av noen få grunngrep med variasjoner: strykninger, drag, knainger, trykk og vridninger. Slik bearbeides muskler og bindevev for å gjøre musklene mykere og mer elastiske. Den klassiske massasjen er litt kraftigere og tempoet vil være noe raskere og har mer oppkvikkende virkning. Vi tilpasser vår avspenningsmassasje i en mer klassisk retning hvis du ønsker det.

Avspenningsmassasje er vår mest benyttede behandling. Du kan avtale med massøren om du ønsker en mild eller kraftig behandling. Som regel blir det litt av begge deler. Kraftig der du er stiv og øm,  men ikke mer enn du tåler uten å spenne deg. Mykt og mildt på myke og velfungerende muskler.

Vår avspenningsmassasje er nå tilpasset en times behandling, men det kan på forhånd avtales lengre behandlingstid. Teknikker som beskrevet under kroppsterapi kan da bli benyttet ved behov.

Kroppsterapi og avspenning/intuitiv massasje   1 time 30 min.
Gjennom massasje, berøring, bevegelser og øvelser hjelper vi deg til større bevissthet om pusten, muskelspenninger, ubehag og velvære. Gjennom passiv bevegelse inviteres du til å slippe fastlåste bevegelsesmønstre og spenninger, slik at din opprinnelige bevegelighet kan gjenoppdages.  Ved å lytte med hendene og kommunisere med kroppen kan strukturelle mønstre varsomt endres. Du blir bedre kjent med kroppen din og mer oppmerksom på samspillet mellom kropp og sjel. Når stress og spenninger slipper taket, vil du oppleve at tanker og følelser faller mer til ro. Dette vil i neste omgang gi deg mer krefter og større klarhet til å takle hverdagens utfordringer.

Vi har lett for å undertrykke sterke følelser og ubehagelige opplevelser. Dette fører noen ganger til at følelsene setter seg i kroppen. Muskler blir spente, pusten blir anstrengt og kroppsholdningen endres. Denne terapien kan hjelpe deg til å bli bevisst – hente fram fra underbevisstheten – årsakene til spenningene. Vi går forsiktig frem, benytter vår erfaring og intuisjon, og det er fint hvis du setter ord på det du føler, tenker og opplever av reaksjoner i kropp og sinn. Behandlingen er også svært fin selv om det i hovedsak er fysiske belastninger som er grunnen til den spente muskulaturen.

Dypvevsmassasje
Hvis du føler deg ekstra stiv i enkelte muskelgrupper, kan du be om dypvevsmassasje på de aktuelle problemområdene. Hvis vi må bruke mye tid på å løse opp enkelte muskelgrupper, kan vi ikke alltid rekke en full kroppsmassasje.

Muskulering/Muskeltøyning
Muskulering/Muskeltøyning er en egen behandlingsform som benyttes på en enkelt muskel eller muskelgruppe. Muskelen testes, masseres og tøyes med en spesiell teknikk.  Metoden benyttes spesielt der vi ser at det er redusert bevegelighet og forkortet muskulatur. Behandlingen bidrar til å løse muskelspenninger, tøye bindevev, øke muskelfleksibiliteten, minske ømhet i muskulaturen. Eventuelt  gis veiledning i egne øvelser. Teknikken kan inngå som en del av en vanlig behandling når vi ser at det er behov for det.

Massasje for gravide   1 time
Når magen er stor, støtter vi deg opp med puter slik at du ligger godt. Fantastisk opplevelse for både deg og barnet.

Rygg- og nakkemassasje   1/2 time
Statisk og ensidig muskelarbeid, feilbelastninger og stress kan føre til stramme, ømme og verkende muskler i skuldre, nakke og rygg. En god, middels dyp massasje kombinert med bruk av eteriske oljer er en fin akutthjelp. Behandlingsmetodene er som beskrevet under avspenningsmassasje.

Vitalmassasje   1/2 time
En halv times massasjebehandling sittende på massasjestol. Hele ryggen, hofter, nakke, hode og armer blir massert. Behandlingen foregår med klærne på. Behandlingen virker oppkvikkende og forløsende.
Denne behandlingsformen har vi for tiden ikke.

 

ANDRE BEHANDLINGSMETODER

Fotsoneterapi
Helhetlig behandling hvor reflekssoner på foten stimuleres for at kroppen selv skal sette i gang helbredelsesprosesser. Behandler hele kroppen: muskler, skjelett, organer, blodforsyning, osv. Benyttes som sykdomsbehandling, men kan også brukes forebyggende og oppbyggende.
Denne behandlingen har vi for tiden ikke.

 

Har du aldri prøvd massasje?

Hvordan oppleves behandlingen ?
Massasje er en meget behagelig behandling. Har du svært stive muskler, kan det være ømt når vi knar hardt, men vi tilpasser behandlingen til det du tåler og ønsker. Meningen er jo at du skal være mer avslappet når du går herfra enn da du kom til oss.

Hver enkelt behandler har sin spesielle måte å utføre massasjen på og det kan også varierer fra gang til gang hvilke elementer som inngår i massasjen. Noen ganger kan nakke og skuldre være ekstra stive og kreve mer tid og oppmerksomhet. Da blir det mindre tid til for eksempel armer og ben. Ditt eget stemningsleie og spenningstilstanden i kroppen kan også ha stor betydning. Si fra til behandleren hvis du opplever ubehag under massasjen, slik at vi kan justere behandlingen. Etter behandlingen vil vi gjerne ha en tilbakemelding på hvordan du opplevde massasjen.